Bedrijfjewerkplezier organiseert workshops op maat maar heeft ook een aantal vaste workshops die het altijd goed doen. Hieronder vind je een overzicht. Heb jij een onderwerp waar je graag een workshop over wilt geven maar je ziet het hieronder niet terug? Neem dan gerust contact met mij op, samen ontwerpen we de perfecte workshop voor jouw organisatie!

 

Werk maken van werkplezier!

Arbeidskapitaal is het belangrijkste kapitaal. Punt. Zijn je medewerkers gelukkig en tevreden dan leveren ze betere producten of diensten en zijn ze minder vaak ziek. Maar hoe meet je werkplezier en wat kun je doen om het werkplezier te verhogen? In deze workshop gaan we, aan de hand van het Werkplezier model © aan de slag om je eigen werkplezier in kaart te brengen: Waar ben je tevreden over? Waar ben je trots op? Waar is ruimte voor verbetering? Waar ligt je invloed en wie kunnen je helpen jouw werkplezier te vergroten?

 • Aan het einde van de workshop hebben de deelnemers een concreet actieplan waarmee ze direct stappen kunnen maken
 • Geschikt voor teams naar aanleiding van of ter vervanging van een MTO
 • Geschikt als onderdeel van een vitaliteits- of carrière evenement
 • Stimuleert eigen regie van de medewerker

Soort bijeenkomst: Live

Duur: 1 dagdeel of 2 dagdelen 

(Als je kiest voor één dagdeel werk je in de workshop niet het hele werkboek af maar kom je ongeveer tot en met stap 2 van 4. Je kunt de stappen 3 en 4 daarna zelf oppakken met het team of nog een dagdeel inkopen om samen met mij de stappen af te maken om zo te zorgen voor gegarandeerde opvolging van de resultaten. Na de workshop kan ik blijven adviseren over hoe het onderwerp levendig te houden. Hiervoor heb ik een aangepast uurtarief) 

Aantal deelnemers: 5 tot 50

Prijs: op aanvraag

Proeftuin creatief denken

Wat kan creatief denken jou en je organisatie opleveren? Het verlaten van de gebaande paden kan vaak mooie nieuwe inzichten en oplossingen bieden. Maar hoe pak je dat aan? In deze workshop ontplooi je jezelf in de proeftuin van creativiteit en ontdek wat voor jou werkt! Je maakt kennis met verschillende werkvormen zoals hexagonaal denken, mindmappen en de POMO checklist. Je leert welke oefening past welk doel, ook krijg je de kans om te oefenen met een werkvorm.

Aan het eind van de workshop:

 • Heb je meer kennis over wat creatief denken je op kan leveren;
 • Heb je kennisgemaakt met verschillende tools op het gebied van creatief denken;
 • Heb je een praktisch overzicht met uitleg van de verschillende werkvormen en een overzicht van handige tools en naslagwerken

 

Voor wie: leidinggevenden, medewerkers die regelmatig bijeenkomsten leiden, medewerkers die aan zelfontplooiing willen doen, als onderdeel van een vitaliteitsprogramma, als los evenement of als onderdeel van bijvoorbeeld de week van het Werkgeluk.

Soort bijeenkomst: Live

Duur: 2 uur

Aantal deelnemers: 8 tot 25 (meer in overleg)

Prijs: op aanvraag

Van Excuus Truus naar Actieve Arie

Nederland is wereldkampioen zitten en dat is niet iets om trots op te zijn. De gevaren van te weinig bewegen liegen er niet om. Jaarlijks overlijden er in Nederland 6.000 mensen aan een gebrek aan beweging. Hoe krijg je je medewerkers in beweging tijdens hun werkdag?

Tijdens deze interactieve bijeenkomst worden medewerkers geprikkeld om na te denken hoe ze zelf meer variatie in hun werkdag kunnen maken. Medewerkers worden door het gebruik van creatieve werkvormen uit hun vaste denkpatronen gehaald en komen samen tot nieuwe creatieve ideeën.

 • Aan het einde van de bijeenkomst hebben deelnemers een concreet stappenplan voor een actieve werkstijl
 • Stimuleert de eigen regie
 • Is uitermate geschikt als teambuildingsactiviteit of als onderdeel van een vitaliteitsevenement

Soort bijeenkomst: Op locatie en Online

Aantal deelnemers: 5-50

Duur: Op locatie 90 minuten, online 60 minuten

Prijs: op aanvraag

Je pit op de rit!

Je hebt van die dagen dat je vol energie van je werk komt, helemaal blij met je baan! Maar er zijn ook dagen dat je helemaal leeg bent en de rest van je avond met chocola wilt zitten huilen in een hoekje. Hoe komt dat toch? Hoe kan de ene dag je energie geven en de andere dag je helemaal leegtrekken? In deze workshop krijg je antwoord op deze vragen. Aan de hand van je eigen agenda ga je in kaart brengen welke factoren jouw energieniveau bepalen en hoe je hier een positieve draai aan kunt geven. Je leert over de verschillende fasen die ons brein nodig heeft en je leert waar je teamgenoten tegenaanlopen zodat jullie elkaar kunnen versterken. Met het praktische werkboekje dat je bij de workshop krijgt zorg je er voor dat je, eenmaal weer terug op je werkplek, verder kunt oefenen met dit onderwerp.

 • Aan het einde van de bijeenkomst hebben deelnemers een concreet stappenplan voor een gebalanceerde agenda en inzicht in hun energiegevers en -vreters
 • Stimuleert de eigen regie
 • Is uitermate geschikt als teambuildingsactiviteit of als onderdeel van een vitaliteitsevenement

Soort bijeenkomst: Op locatie en Online

Aantal deelnemers: 5-50

Duur: Op locatie 3 uur, online 2 uur

Prijs: op aanvraag